Natasha Lester

Natasha Lester

Den franske fotograf var mit først bekendskab med denne australske forfatter inde. Faktisk var det kun omslaget jeg i en meget lange perioder betragtet fra min stak over bøger der skulle læses i 2020. Men på det tidspunkt lyttet jeg mere til bøger en jeg læste dem, kun for at opnå samme dosis historie fortælling, som jeg i mange år har været vand til. Da jeg havde købt bogen, ville jeg ikke snyde mig selv for at bladre i den og derfor blev det altså den hemmelig arv, den anden danske udgivelse af Natasha Lester der blev mit første bekendt skab med hendes verden, stærkt forfulgt af hendes tredje danske udgivelse Huset på Rivieraen. Den franske fotograf fik jeg endelig læst i 2022 og blev ligesom med de to andre ikke skuffet og nu er vi så heldige, dem af os der allerede kender til Natasha Lesters fortællinger at hendes næste danske udgivelse er på trapperne. 

En syerskes i New York udkommer nemlig den 26 Januar i år. 

Kort fortalt om det bøgerne har efterladt i mig efter at have læst dem. 

 

Den franske fotograf. 

Der er så mange god mennekser med i den her fortælling af det overskygger den ondskab der er nødvendig for en god fortælling. 

Den hemmelig arv.

Jeg følger jeg har fået et stykke af Dior, der smager som mørke dyb chokolade, dufter af ny udsprunget lavendel og skær i hjertet som den syrligste citron. Man ved ikke hvor den ender, før sidste side er læst op. 

Huset på Rivieraen.

Jeg kan stadig se i min indre billede bog, Éliane Dufort gå i de besatte franske gader. Hører skramlen af kasser, der lukker solen ude og trækkes hen over gulve. Jeg har delt hjerte banken og frygt med Éliane Dufort. 

Fælles for alle Natasha Lester´s romaer, foruden de fleste har rundet en top fem placering på diverse bestseller lister rundt om i verden, er der nutid, fortid, romantik, historie, stærke kvinder alt sammen pakket ind i vintage detaljer. Man følger altid to generationer, der langsomt snor sig ind i hinanden. Natasha Lester formår at skrive på sin erfaringer inde for kosmetik og mode og omdanne det til en fortælling der tager dig som læser eller lytter med ind i rum, man ikke selv kan opfinde og det gør hun altså med højt nuancering og præcision. Man skal være lidt til de lange fortællinger for der er ingen oversprings handlinger eller smut veje, men kan du lide hendes univers gør det ikke så meget, for så bliver du gerne hængende. 

Jeg glæder mig i hvertfald til

En syerske i New York. 

Du kan evtuelt, læse mere på forlaget egen hjemme side her. 

Jeg har værken modtaget anmelder eksemplar eller betaling for den her anbefaling. 

Tilbage til blog